12 Eylül 2016 Pazartesi

YEMEK PİŞİRMEDE PRATİK BİLGİLER


      Uğraşılmış leziz yemekler yemek güzel... Hele benim gibi yemeyi seven biri için... Buna rağmen ben tüm günlerimin büyük bir kısmını -kısa bir sürede yenilip tüketilen yemek için- harcamaktan hoşlanmıyorum. Bu nedenle kısa zamanda sağlık açısından değerli, leziz yemek tariflerini bulup uygulamaya özen gösteriyorum. Elbette canımız çektiğinde yada özel günlerde daha uğraşı gerektiren yemeklerle uğraşıyorum; ama istisnalar kaideyi bozmaz :)))

       Sadece pratik tarifleri uygulamakla kalmıyor, mutfakta pratiklik sağlayacak en ufak bir ayrıntıya bile dikkat ediyorum.

       Örneğin önceden difrize patlıcan ve kabak oyup atıyorum yapacağım gün hemen çıkarıp kullanıyorum,

        - Köfte yapıp derin dondurucuya atıyor, gerektiğinde kullanıyorum,

        - Nohut haşlayıp derin dondurucuya atıyorum yemeğini yapmak istediğimde daha çabuk yapabiliyorum,

         - Yaptığı ürünlerin sağlıklık olduğuna güvendiğim bir yerden mantı alıp diftrize atıyorum, gerektiğinde kullanıyorum,

            - Patlıcan, kabak, havuç, patatesi küp doğrayıp fırına atıyorum domates sos ve yoğurtla kısa zamanda sağlıklı şakşuka yemeği yapıyorum.

          Difrizdeki acil yemeklikler gerçekten işe yarıyor. Bu ürünleri fazla bekletmeden kısa sürede kullanıyorum ve yeniliyorum.

      İlerleyen günlerde pratik yemek tariflerimi ve diğer pratik uygulamalarımı sizlerle paylaşacağım. Sizlerinde tariflerinizi ve uygulamalarınızı bekliyorum.
       
            Görüşmek üzere...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder